Já (ne)úspěšný trader

Jmenuju se Josef Čada a zatím jsem neúspěšný trader. Co mě dělí od úspěchu jsou asi dvě věci s tou první úspěšně bojuju a tou je nedodržování pravidel.

Už je to nějakou dobu zpátky psal se rok 2011 a krom velkého úspěchu s abstinencí kouření jsem se pustil na burzu se sto tisíci korun. Tehdá jsem obchodoval více méně diskréčně. Během jednoho měsíce jsem účet zdvojnásobil a v tu chvíli jsem měl říct dost! Leč já chtěl víc začal jsem si o sobě myslet, že každý můj tip se v dobré obrátí a já inkasuji zisk. To byl můj hluboký a zatím nejdražší omyl. V jedné jedinné pozici na akciovém indexu DAX jsem utrpěl ztrátu 50k (kilo 1000). To byl můj začátek konce, neb jsem se vše snažil zachránit velkým riskováním, které se obracelo v postupnou ztrátou zbylého kapitálu.

Já jsem se nevzdal. Začal jsem hledat cestu jak vyeliminovat moje špatné nálady a nasledná špatná rozhodnutí. Jediným dobrým řešením bylo pustit se do AOS. Tímto způsobem jsem vyeliminoval svá malá rozhodnutí a řeším už jen velké problémy. Snažím se více méně úspěšně programovat a testovat AOS. Tímto krokem jsem vytvořil malé portfolio AOS, které je otestované a připravené na ostré zapojení do života. A to se dostávám k druhé věci, kterou jsem zmiňoval na začátku.

Na trading už jsem nesehnal dostatek financí. Zároveň se chci pokusit o průlom dlouhaleté pravdy, že nemá cenu začínat s minimálním kapitálem. Chtěl bych začít obchodovat s účtem do 20k podle toho kolik se mi podaří sehnat peněz a obchodováním mého portfolia jej navýšit na nějakou rozumnou hodnotu tak abych se dál mohl živit jako fulltime trader. V tomto směru nemám vysoké nároky.

…takže….ZAČÍNÁME…